La primera planta d'El Casinet s'omple en la performance inaugural de l'exposició 'Tacte. Art de Greta Riera', dins de la Festa de Sant Sebastià

Última revisió 19-01-2020 20:10
19/01/2020

La primera planta de l’edifici d’El Casinet del Poble Vell es va omplir dissabte 18 de gener en la inauguració de l’exposició ‘Tacte. Art de Greta Riera’, un dels actes destacats del programa de la Festa de Sant Sebastià d’enguany. Durant la inauguració de la mostra, la pròpia artista va pintar una obra mentre es desenvolupava una actuació del músic surienc Marc Badia, en un format inèdit a la vila.

L’acte va permetre seguir en temps real el procés creatiu complet d’una obra pictòrica, en un ambient especial per les cançons interpretades per Marc Badia. Posteriorment, l’obra va ser sortejada entre les persones assistents, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers-Súria Punt Comercial.

Aquesta és la primera exposició a Súria de Greta Riera, llicenciada en Balles Arts i especialitzada en Conservació i Restauració d’Arts i Béns Patrimonials per la Universitat de Barcelona. La mostra aplega obres que tenen el cos humà com a protagonista, i es podrà visitar fins al proper 22 de març a Cal Balaguer del Porxo i El Casinet en el següent horari: de divendres a diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h, i dissabtes feiners, també de 16.00 a 18.00 h.

Al final de l’acte inaugural, l’alcalde Albert Coberó va felicitar Greta Riera i Marc Badia per “l’espectacularitat” de la performance i va animar tothom a seguir participant en els actes del programa de Sant Sebastià.

La inauguració de l’exposició ‘Tacte. Art de Greta Riera’ ha estat el primer acte cultural que es desenvolupa a l’edifici d’El Casinet des de les recents obres de millora que hi han tingut lloc en els darrers mesos.

En aquest sentit, el regidor de Cultura i Via Pública, Miquel Soliva, va explicar que aquesta actuació tindrà continuïtat per convertir aquest equipament municipal en “un espai polivalent” que contribueixi a la dinamització del Poble Vell.

D’altra banda, el president de la Unió de Botiguers, Enric Fàbrega, també va expressar la satisfacció d’aquesta entitat per haver col·laborat en l’acte inaugural de l’exposició i per la important assistència registrada.

La Festa de Sant Sebastià viurà el seu dia central aquest dilluns 20 de gener, amb la galejada dels Trabucaires del Tro Gros (9.45 h), la missa de renovació del Vot de Poble (11.00 h), la posterior cercavila pel centre de la vila, una ballada de sardanes amb la Cobla Súria (12.30 h) i la primera representació del musical ‘Xocwitch. La bruixa d’Edimburg’ al Teatre del Foment Cultural (18.00 h).