La Festa Major de Súria comença amb una crida a seguir les mesures de seguretat i una expressió de suport al món de la cultura

Última revisió 13-07-2020 21:21
10/07/2020

La Festa Major de Súria va començar dijous 9 de juliol amb una crida a seguir les mesures de seguretat contra la Covid-19 i una expressió de suport al món de la cultura amb l’organització de concerts i altres actes del programa, que es perllongarà fins al dilluns 13 de juliol.

L’obertura oficial de la Festa Major va anar a càrrec de l’alcalde Albert Coberó i de la regidora d’Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Alba Santamaria, just abans de la cantada d’havaneres que es va desenvolupar al Parc Municipal Macary i Viader.

L’alcalde de Súria va expressar el seu agraïment a la regidoria de Festes, a la comissió Festa Major i a totes les persones i entitats que han fet possible aquesta edició atípica de la Festa Major, més reduïda de l’habitual a causa de l’excepcionalitat de la situació actual.

Albert Coberó va convidar tothom a gaudir de les activitats programades, però tenint “molta cura” perquè “la prioritat absoluta és mantenir-se sans”.

Per la seva banda, la regidora de Festes va explicar que una de les raons per mantenir la celebració de la Festa Major, tot i aquest format més reduït, ha estat “apostar perquè la cultura no s’aturi, perquè ja s’ha aturat prou”.

Alba Santamaria va fer un esment destacat al Castell de Focs, que enguany canviarà el seu lloc de llançament per intentar que es pugui veure directament des de més domicilis de la vila, amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions habituals al centre de la vila.

L’acte d’obertura oficial de la Festa Major es va celebrar amb la presència d’altres membres de la corporació municipal.

Posteriorment hi va tenir lloc una cantada d’havaneres amb el grup Son de l’Havana. Aquest acte va reunir un nombrós públic que va mantenir la distància de seguretat, assegut i portant mascareta.

Tot i celebrar-se a l’aire lliure, prèviament es va delimitar una zona d’entrada i de sortida. D’altra banda, enguany no es va fer el tradicional rom cremat en aplicació de les mesures anti-Covid.

Actes de la diada de Sant Cristòfol i del cap de setmana

La Festa Major ha continuat aquest divendres 10 de juliol, diada de Sant Cristòfol, amb la missa dedicada al patró de la vila i la tradicional benedicció de vehicles al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. A les 20.00 tindrà lloc una nova benedicció de vehicles al davant de l’Església de Santa Bàrbara, al barri de Salipota.

A les 16.00 h s’ha iniciat una sessió de videojocs al Casal de Joves, dins del programa Juliol Jove, que es desenvolupa al llarg de tot el mes.

D’altra banda, fins a aquest divendres 10 de juliol es desenvolupa una nova edició del Camí de Santòfol, una activitat promoguda per establiments del sector de restauració per promoure les seves tapes.

Altres actes previstos de la Festa Major d’enguany són els següents:

Divendres 10 de juliol

 • 22.00 h. Concert a càrrec de la JazzBand de les Escoles Municipals de Música de Súria i de Navàs, juntament amb Guillermo Calliero (trompeta) i Federico Mazanti (piano). Una vetllada estiuenca on el Jazz serà el gran protagonista. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • 24.00 h. Concert amb el grup Apache. Des del 1979 ambaixadors del millor pop rock de la història. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dissabte 11 de juliol

 • 18.00 h. Inici del Concurs de Pesca 12 Hores. Lloc: riu Cardener, en el tram del passeig del Riu. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
 • 19.00 h. Espectacle infantil a càrrec de la companyia De Parranda. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • 20.00 h. Píndoles de Microteatre al Poble Vell. Dins de la programació d’Art en Cicle. Lloc: concentració a la plaça Major i representacions a diferents espais del nucli antic. Venda d’entrades: a l’establiment Milar Reguant Agut i per internet al web www.fomentculturalsuria.cat (12 euros). El mateix dia, a la plaça Major del Poble Vell (15 euros). Espectacle inclòs en l’abonament Arc en Cicle 2020.
 • 22.00 h. Autocinema. No es podrà sortir dels cotxes durant la projecció. No hi haurà servei de bar. Lloc: Rieral del Tordell. Entrada per la carretera de la Mina i sortida per la carretera de Manresa.
 • 23.30 h. Concert de Festa Major amb La Salseta del Poble Sec. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 2.00 h. Autocinema. Sessió golfa. No es podrà sortir dels cotxes durant la projecció. No hi haurà servei de bar. Lloc: Rieral del Tordell. Entrada per la carretera de la Mina i sortida per la carretera de Manresa.

Diumenge 12 de juliol

 • 6.00 h. Final del Concurs de Pesca 12 Hores. Lloc: riu Cardener, en el tram del passeig del Riu. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
 • 8.00 h. Lliurament de premis del Concurs de Pesca 12 Hores. Lloc: Passeig del Riu. Organitza: Agrupació de Pescadors Esportius.
 • 8.00 h. Matinades pels carrers de la vila. Organitza: Geganters i Grallers del Poble Vell.
 • 10.00 h. Galejada pels carrers de la vila. A càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.
 • 12.00 h. Missa Solemne de Festa Major. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
 • 13.00 h. Vermut musical. Sense venda prèvia de tiquets. Pagament de la consumició a taulell (5 euros). Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • 22.00 h. Concert de Festa Major amb la Banda de Música de Cardona. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dilluns 13 de juliol

 • 8.00 h. Caminada popular. Recorregut de 9 km per l’entorn de Fusteret, Cererols, Guixeres, Joncarets i el Parc Municipal Macary i Viader. Les persones participants hauran de portar el seu propi got reciclable des de casa. Avituallament de líquids a mig camí i record per a les persones participants. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan. Organitza: Centre Excursionista.
 • 11.00 h. Missa en sufragi pels difunts. En el decurs de la celebració s’anomenaran les persones que han mort a la vila durant el darrer any. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
 • 13.00 h. Vermut musical.  Sense venda prèvia de tiquets. Consumició lliure i pagament als bars que cadascú triï. Lloc: illa de vianants del centre de la vila.
 • 21.30 h. Concert de sardanes a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa. Lloc: Pistes de l'Escorxador (nova ubicació de l'acte a causa de la meteorologia).
 • 23.00 h. Castell de Focs. A càrrec de Pirotècnia Igual de Barcelona. Disparat des de l’esplanada entre el carrer Tarragona i el barri Santa Maria, per augmentar la visibilitat des de més domicilis.

Les persones assistents hauran de portar mascareta i mantenir la distància de seguretat de 2 metres. Caldrà evitar aglomeracions de gent l’inici i al final dels actes. D’altra banda, no s’hi podrà assistir a peu dret.

L’organització es reserva el dret de cancel·lar qualsevol espectacle que s’estigui realitzant si el públic no respecta les mesures de protecció i seguretat.

ATENCIÓ: L'ESPECTACLE INFANTIL PREVIST A LES 19.00 H DEL DILLUNS 13 DE JULIOL AL PARC MUNICIPAL MACARY I VIADER HA ESTAT SUSPÈS A CAUSA DE LA METEOROLOGIA. DISCULPEU LES MOLÈSTIES!