La Diputació lliura a l'Ajuntament el projecte de consolidació i adequació de les façanes del Clos del Castell

Última revisió 24-03-2021 13:57
23/03/2021

La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte constructiu de consolidació i adequació de les façanes del Clos del Castell de Súria i del pas al sobreabsis de l’església del Roser. El projecte, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, té dos objectius principals: consolidar les façanes del Castell i de l’Església del Roser que donen al Clos del Castell, i resoldre la connexió d’aquest recinte amb el sobreabsis de l’Església per permetre la visita pública de l’espai.

L’Ajuntament té previst demanar diferents ajuts per poder executar aquest projecte el més aviat possible. El Govern municipal considera imprescindible la seva realització per al bon manteniment del recinte mil·lenari del Castell i per a la utilització òptima de l’espai recuperat del Clos del Castell.

El conjunt monumental del projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) està format pel Castell de Súria i per l’Església del Roser. El castell de Súria està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Per la seva banda, l’Església del Roser té la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

La coberta de les golfes de la nau lateral nord del temple va ser desmuntada l’any 2016 per recuperar l'antic accés al castell pel seu clos, des del qual ara s’accedeix a la porta adovellada originaria d’entrada al Castell.

El projecte actual preveu una inversió de 229.000 euros per consolidar les façanes del Castell i de l’Església que donen al Clos del Castell.

La relació del SPAL amb l’Església del Roser de Súria es remunta a l’any 2000, quan es van portar a terme un seguit de treballs d’investigació que van servir de base als projectes i a les obres d’arranjament que s’hi ha anat fent en diferents fases des del 2006 en diferents fases.

Imatge del Clos del Castell, espai recuperat entre el Castell i l'Església del Roser.
Imatge del Clos del Castell, espai recuperat entre el Castell i l'Església del Roser.