Els treballs de desinfecció s'ampliaran als espais públics amb més possibilitat de ser transitats per infants acompanyats

Última revisió 25-04-2020 10:01
24/04/2020

La Brigada Municipal d’Obres i Serveis ampliarà aquest dissabte 25 d’abril els treballs de desinfecció en els espais públics amb més possibilitat de ser transitats per infants acompanyats, en previsió de la sortida limitada que els nens i les nenes de fins a 14 anys podran fer a partir del diumenge 26 d’abril.

Aquesta actuació especial de desinfecció es portarà a terme en places i carrers que enllacen els barris de la vila i el centre urbà. Es posarà un èmfasi especial en aquells elements del mobiliari urbà més susceptibles de contacte, com baranes, bancs o murs, entre d’altres.

Des de l’Ajuntament es fa una crida especial a la responsabilitat dels adults per tal que els infants respectin les normes de prevenció contra el contagi. També es recorda que es manté el tancament dels parcs públics de la vila pel risc de contagi a través de gronxadors, tobogans i altres elements.

Aquests treballs especials de desinfecció es faran periòdicament, complementant les desinfeccions diàries que es porten a terme a l’entorn de farmàcies i establiments comercials, equipaments sanitaris i assistencials, baranes i contenidors de recollida selectiva, entre d’altres àrees.

Normes de les sortides controlades d’infants acompanyats

A partir d’aquest diumenge 26 d’abril, els infants de fins a 14 anys podran sortir a passejar i a jugar, acompanyats per un adult responsable, durant un temps màxim d’una hora al dia, i en un entorn màxim d’un quilòmetre a l’entorn del seu domicili, segons ha anunciat aquesta setmana el Govern Central.

Les normes anunciades per fer aquestes sortides controlades d’infants acompanyats són les següents:

  • Les sortides es podran durant un termini màxim d’una hora entre les 9.00 i les 21.00 h. Es recomana evitar les hores puntes.
  • Els infants hauran d’anar acompanyats en tot moment per un adult responsable que hi convisqui, ja sigui el pare, la mare o un germà o germana major d’edat. Hi podran sortir fins a tres infants i hauran de ser a una distància a la qual puguin ser controlats.
  • Cal respectar la distància social amb altres infants i adults.
  • Els infants poden córrer, jugar i fer exercici, però respectant la distància social.
  • Els infants poden sortir amb les seves joguines, però no poden fer ús de parcs ni d’espais públics amb jocs infantils.
  • Es pot sortir a passejar pel camp i el bosc, però respectant la distància social.
  • Els infants amb símptomes compatibles amb la Covid-19 o que estiguin en quarantena no podran sortir de casa.

 

  • Ordre del ministeri de Sanitat sobre els desplaçaments dels infants durant l'actual situació de crisi sanitària: Enllaç
  • Apartat del web municipal sobre el coronavirus: http://www.suria.cat/coronavirus

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.