El ple aprova mocions contra l'increment del preu de l'electricitat i a favor de l'IVA reduït per al sector de la perruqueria, barberia i estètica

Última revisió 04-10-2021 17:18
04/10/2021

El ple municipal va aprovar per unanimitat dues mocions contra l’increment del preu de l’electricitat i a favor del retorn a l’IVA reduït del 10% per al sector de la perruqueria, barberia i estètica. L’aprovació de les dues mocions va tenir llor en la darrera sessió ordinària del ple, celebrada dijous 30 de setembre.

Les dues mocions van ser presentades pel grup municipal d’ERC. En la moció sobre el mercat elèctric s’expressa el suport a la convocatòria ‘Desconnecta de les elèctriques!’, que promou una apagada contra el preu de la llum per al divendres 8 d’octubre, de 22.00 a 22.30 h.

En aquesta mateixa moció s’acorda promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum basat en energies renovables i informar sobre el bo social i els ajuts existents per actuar contra la pobresa energètica i promoure l’estalvi i l’eficiència.

Entre d’altres punts, també s’hi fa constar el compromís de l’Ajuntament per executar actuacions d’estalvi energètic en els equipaments municipals, així com facilitar els projectes d’autosuficiència i promoure la sobirania energètica.

Pel que fa a la moció sobre el retorn de l’IVA reduït per al sector de la perruqueria, barberia i estètica, s’hi afirma que l’actual situació és un “greuge comparatiu” que posa en perill una part molt important d’aquesta activitat, després de les dificultats viscudes des de l’esclat de la pandèmia.

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.