El Consell de Medi Ambient exposa les seves propostes d'actuació i convida a la participació de tothom

Última revisió 22-11-2019 12:52
22/11/2019

Prop d’una trentena de persones va participar en la darrera sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient, durant la qual es van exposar els projectes d’aquest òrgan consultiu i de participació. Totes les persones interessades en assistir a les properes reunions i activitats del Consell ho poden comunicar enviant un missatge a través del web municipal (www.suria.cat/missatge).

La reunió va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde Albert Coberó i del regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena. En el transcurs de l’acte es van exposar la situació actual i les propostes d’actuació en les quatre comissions del Consell (Energia, Escoles Verdes, Aigua i Medi Natural, i Residus i Neteja Viària).

Les principals propostes d’actuació plantejades per a les quatre comissions del Consell Municipal de Medi Ambient són les següents:

  • Aigua i Medi natural. Planificar futures actuacions a la llera del riu Cardener i rieres afluents, d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i debatre el model de gestió de l’aigua a la vila.
  • Energia. Plantejar la viabilitat d’utilitzar energies renovables en els equipaments municipals i els centres escolars.
  • Escoles Verdes. Entrar a formar part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat i incloure més centres escolars en les activitats del programa Escoles Verdes.
  • Residus i Via Pública. Redactar una diagnosi d’alternatives per a la recollida de residus, estudiar la viabilitat d’una planta de tractament i valorització de residus, i fomentar l’autocompostatge entre els hortolans, les masies i els nuclis aïllats del municipi.

Entre les persones assistents a la sessió plenària del Consell es trobaven representants d’una quinzena d’entitats de la vila. Durant la reunió hi va haver nombroses intervencions sobre projectes i temes d’actualitat mediambiental.

Imatge del plenari del Consell Municipal de Medi Ambient, amb l'alcalde Albert Coberó i el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena.
Imatge del plenari del Consell Municipal de Medi Ambient, amb l'alcalde Albert Coberó i el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena.