El conegut escriptor i periodista Xavier Bosch protagonitza la tertúlia del Club de Lectura de la Biblioteca Pública

Última revisió 12-11-2021 17:49
12/11/2021

El conegut escriptor i periodista Xavier Bosch va protagonitzar la tertúlia que el Club de Lectura de la Biblioteca Pública va celebrar aquest dijous 11 de novembre, a l’entorn de la seva novel·la ‘La dona de la seva vida’ sobre el drama dels nadons robats. Un dels temes destacats de l’acte va ser la capacitat de la narrativa per mantenir viva la sensibilitat social sobre aquest tipus de situacions.

La tertúlia va ser moderada per Ramon Garcia, coordinador del Club de Lectura de la Biblioteca Pública. En el transcurs de l’acte, l’escriptor i periodista barceloní va explicar l’origen i desenvolupament de la novel·la a partir de casos reals, en el context de la seva obra literària i periodística. Segons Xavier Bosch, “el tema d’aquesta novel·la és la recerca de la veritat”.

Xavier Bosch va denunciar la falta de respostes del sistema judicial i polític al drama dels nadons robats, que va definir com “un segrest de per vida” per a les seves víctimes i per a les famílies que l’han patit. Davant d’aquesta inacció, va defensar la capacitat de la literatura i del periodisme per donar a conèixer aquestes situacions “quan la justícia fa aigües”, i evitar que caiguin en l’oblit.

Xavier Bosch és periodista i escriptor de llarga trajectòria, guanyador del Premi Sant Jordi (2009) i del Premi Ramon Llull (2015).

La tertúlia del Club de Lectura va ser organitzada per la Biblioteca Pública, amb el suport de l’Ajuntament de Súria, la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona.