El castell de focs tanca una edició participada de la Festa Major, tot i l'aplicació de les mesures de protecció anti-Covid

Última revisió 17-12-2020 18:32
14/07/2020

Un lluït castell de focs va cloure la nit del dilluns 13 de juliol el programa de la Festa Major de Súria, que enguany ha estat marcada per l’aplicació de les mesures de protecció anti-Covid. Els actes programats han registrat una participació notable i una bona acollida, tot i les limitacions derivades de la situació actual.

La imatge del públic amb mascareta i mantenint la distància de protecció ha acompanyat el desenvolupament dels actes d’aquesta edició, que es va iniciar el passat dijous 9 de juliol.

En el començament del concert de la Banda de Música de Cardona, un dels actes centrals de la celebració, l’alcalde Albert Coberó va agrair a tothom el seguiment de les mesures de seguretat durant la Festa Major i va fer una crida a no abaixar la guàrdia en la protecció individual i col·lectiva contra el coronavirus.

Per la seva banda, els diferents grups musicals que han actuat durant la Festa Major de Súria van agrair públicament a l’Ajuntament de Súria el seu suport a l’activitat cultural, en haver mantingut la celebració d’aquesta edició i fer possible la represa de les actuacions després d’uns mesos d’inactivitat pel confinament.

La plaça de Sant Joan i el Parc Municipal Macary i Viader han estat escenaris destacats dels actes festius amb més afluència de públic gràcies a la seva capacitat d’espai, adient per a l’aplicació de la distància de protecció.

Enguany, el llançament del castell de focs es va fer des del barri de Santa Maria per tal de donar-li més visibilitat des dels domicilis i evitar les tradicionals aglomeracions a l’entorn del pont del riu Cardener, lloc de llançament habitual.

Una altra activitat destacada d’aquests darrers dies de Festa Major ha estat la caminada popular, que va tornar a mostrar el seu poder de convocatòria. La caminada d’enguany va passar per l’entorn de Fusteret, Cererols, Guixeres i Joncarets.

La inestabilitat meteorològica del dilluns 13 de juliol va obligar a suspendre l’espectacle infantil previst i a canviar la ubicació del concert de sardanes de la Cobla Vila d’Olesa, que va tenir lloc a les Pistes de l’Escorxador. Un altre acte d’aquest mateix dia va ser el vermut musical al centre de la vila.

D’altra banda, el record de les víctimes del coronavirus i les seves famílies va estar molt present en la tradicional missa en sufragi pels difunts, que es va celebrar a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol.

L’organització de la Festa Major ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Súria i de la Comissió Festa Major, amb la col·laboració de persones i entitats de la vila. L’equip organitzador agraeix la participació de tothom per haver fet possible la celebració de la festa i respectar les mesures de protecció anti-Covid en aquesta edició tan especial de la Festa Major.

Actes complementaris de la Festa Major

El programa de la Festa Major inclou els següents actes complementaris:

Dijous 16 de juliol

  • 22.00 h. Passeig literari per Súria. En commemoració dels 70 anys de la inauguració de la Biblioteca Pública de Súria (1950-2020). Recorregut amb lectures de textos vinculats al paisatge urbà i sentimental del centre de la vila. Concentració i sortida: tram inferior de l’avinguda de l’Ajuntament.

Dissabte 18 de juliol

  • 22.00 h. Cinema a la fresca. Lloc: plaça de Sant Joan. Organitza: Trucs de l’Agrupament Escolta i Guia Joan Ros.

Divendres 17, 24 i 31 de juliol

  • Divendres d’Espai Jove: obre el Casal i els exteriors amb activitats com Frikijocs, tornejos, punt de trobada... Lloc: Parc Municipal Macary i Viader. Més informació: Instagram del Casal de Joves.
  • Killer Súria 2020: L’assassí de la pastanaga. Joc de rol. Més informació: Instagram del Casal de Joves.