L'alcalde Albert Coberó participa en la visita a les obres per desplegar la fibra òptica entre Súria i Solsona, presidida pel President de la Generalitat i el conseller de Polítiques Digitals

Última revisió 30-05-2020 19:11
30/05/2020

L'alcalde Albert Coberó ha participat aquest dissabte 30 de maig en una visita a les obres d’emergència de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Súria i Solsona, en un acte presidit pel President de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

En la visita, que ha tingut lloc a Valls de Torroella (Sant Mateu de Bages), també hi han participat altres alcaldes i representants institucionals del Bages i del Solsonès.

Aquest desplegament forma part d’un projecte d’emergència que permetrà assegurar la connectivitat de fibra òptica a Sant Mateu de Bages, Cardona, Solsona, Olius, Pinós, Riner i Clariana de Cardener. A finals d’agost s’hauran estès 39 nous quilòmetres de fibra òptica, amb gairebé 2 milions d’euros d’inversió per licitar els treballs.

Actualment, el Solsonès no disposa de connexió a fibra òptica. D’altra banda, el projecte permetrà que el 97% d’habitants del Bages tinguin accés a fibra òptica.

Després de la visita, el President de la Generalitat i el conseller de Polítiques Digitals s’han reunit amb els alcaldes presents i amb les presidentes del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i del Solsonès, Sara Alarcón.

Imatge de la visita institucional a les obres de desplegament de fibra òptica entre Súria i Solsona (fotografia: Jordi Bedmar/Generalitat).
Imatge de la visita institucional a les obres de desplegament de fibra òptica entre Súria i Solsona (fotografia: Jordi Bedmar/Generalitat).