La Biblioteca Pública de Súria inicia la celebració del seu 70è aniversari amb un passeig literari nocturn

Última revisió 17-12-2020 18:33
17/07/2020

La Biblioteca Pública de Súria va iniciar dijous 16 de juliol la celebració del seu 70è aniversari amb un passeig literari nocturn que va estar protagonitzat per la música i la lectura de textos d’autors vinculats al paisatge urbà i sentimental del centre de la vila. La commemoració de l’aniversari continuarà amb altres activitats que seran anunciades oportunament.

Prop d’un centenar de persones van participar en aquest passeig literari, que es va desenvolupar amb aplicació de mesures anti-Covid. El recorregut es va desenvolupar entre l’avinguda de l’Ajuntament i la plaça de Josep Anselm Clavé, amb aturades en diferents punts significatius del centre urbà per escoltar les interpretacions d’una quinzena de rapsodes i músics suriencs.

Els autors recordats en l’acte van ser Josep Maria de Sagarra, Josep Anselm Clavé, Joan Margarit, Ferran Planes, Joaquim Fernández, Cesk Freixas i els autors suriencs Salvador Perarnau, Josep Maria Rodríguez, Roderic Graells, Josep Fàbrega (Pepet Belga), Salvador Vancell i Ramon Picas. L’entorn nocturn va propiciar un ambient íntim i adient per a les interpretacions musicals i la lectura dels textos.

En l’inici de l’acte, la bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, va explicar que aquests 70 anys han representat “un llarg camí” per a la Biblioteca Pública des de la seva obertura, el juliol de 1950. Maria Àngels Alsina també va recordar la seva antecessora i primera bibliotecària de Súria, Maria Rosa Gasset.

Entre les persones participants en l’acte es trobaven l’alcalde Albert Coberó, el regidor de Cultura i Via Pública, Miquel Soliva, i altres membres de la corporació municipal.

Al final del passeig literari es va repartir a tothom el llibre ‘L’illa dels tresors’, una recopilació de contes que ha estat editada per la Diputació de Barcelona. La conducció de l’acte va anar a càrrec de Marialba Esquius i Josep Peramiquel.

L’organització de l’acte va anar a càrrec de la Biblioteca Pública i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, parla a les persones participants en el passeig literari del 70è aniversari de la Biblioteca Pública, a l'avinguda de l'Ajuntament.
La bibliotecària de Súria, Maria Àngels Alsina, parla a les persones participants en el passeig literari del 70è aniversari de la Biblioteca Pública, a l'avinguda de l'Ajuntament.