Formació per a l'ocupació

FORMACIÓ REGLADA

La formació reglada és aquella que expedeix una titulació oficial  homologat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat. Va des dels estudis primaris fins als universitaris. És de caràcter obligatori dels 6 als 16 anys.

- Enllaç sobre l’ensenyament reglat a Catalunya: Estudis a Catalunya

 


FORMACIÓ NO REGLADA

És aquella que ofereix una titulació no reconeguda com a titulació oficial, ja que no és acreditada per cap ens oficial. Aquesta formació pot consistir en cursos, seminaris, aprenentatges, etcètera, i poden tenir l’objectiu d’iniciar-se en una competència laboral o especialitzar-se.

 

TIPUS DE FORMACIÓ NO REGLADA

  • Formació per a persones a l’atur. Són cursos destinats a persones que estiguin a l’atur i que estiguin inscrits com a demandants d’ocupació.
  • Formació professional ocupacional. Cursos adreçats a treballadors en atur que poden rebre competències professionals en la seva àrea o que desitgin especialitzar-se. Inclouen formació pràctica i teòrica.
  • Formació d’ocupació. Són cursos oferts per cases d’ofici. Van dirigits a persones a l’atur i que busquin el seu retorn al món laboral.
  • Formació continuada. Cursos subvencionats per a treballadors que vulguin millorar i/o adaptar-se als nous requisits laborals que sorgeixin.
  • Cursos organitzats per associacions, col·legis professionals i gremis. Ofereixen formació especialitzada en el sector o àrea en què treballen, normalment destinada als seus membres, tot i que a vegades, es pot oferir a tothom.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 27-10-2019 23:51