Àrea de Via Pública

COLÒNIES DE GATS EN L'ÀMBIT URBÀ

L’Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, impulsa diferents accions per millorar la convivència entre els gats urbans i la ciutadania.

Es tracta d’un programa per a la creació de colònies de gats controlades, que ofereixen un seguit d’avantatges per assolir aquest objectiu.

Els gats de carrer, per la seva forma de vida i l’entorn que ocupen, tenen unes característiques peculiars, però la seva presència no està absenta de problemes i generen uns inconvenients que cal minimitzar.

Els animals que formen part de les colònies han superat un control sanitari i, per tant, són individus sans, esterilitzats quirúrgicament amb la finalitat de mantenir una població estable i evitar els problemes associats al zel, com ara les baralles entre mascles, el marcatge territorial o els miols de reclam. També es marquen per tal de poder-los identificar.

Aquestes accions són dutes a terme per veterinaris, que garanteixen la qualitat assistencial.

A més, els gats reben una alimentació equilibrada amb pinso, la qual cosa contribueix a millorar les seves condicions físiques i a evitar la presència d’aliment orgànic indesitjable a la via pública.

Cal remarcar que els gats que formen colònies reben una atenció continuada generalment per part de voluntaris i voluntàries, que s’encarreguen de mantenir-los, amb la col·laboració de personal tècnic municipal.

Aquest conjunt volen garantir que els gats integrats en colònies controlades són animals que es troben en un bon estat sanitari per motius de salut pública.

Per col·laborar-hi com a voluntari o voluntària, cal comunicar-ho a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila en horari d’atenció al públic, ja sigui presencialment o trucant al telèfon 93.868.28.00. També es pot enviar un missatge a l’adreça electrònica suria@suria.cat.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-02-2022 13:24