Un ban municipal estableix la prohibició de fer fogueres de Sant Joan a la vila i altres previsions de l'actual fase 3 del desconfinament

Última revisió 17-12-2020 18:26
19/06/2020

Enguany no es podran fer fogueres de Sant Joan a la vila en compliment de les mesures de prevenció contra el coronavirus, segons s’estableix en un ban signat per l’alcalde Albert Coberó, amb data d’aquest dimecres 17 de juny. En el ban s’inclouen altres recomanacions per a la celebració de la revetlla, i també previsions sobre la reobertura d’equipaments municipals i la normativa que afecta diferents sectors d’activitat en l’actual fase 3 del desconfinament.

A més de l’esmentada prohibició de fer fogueres de Sant Joan, en el ban es recomana que es restringeixi la celebració de les revetlles en les següents condicions:

  • En grups reduïts de persones (familiars o amics).
  • Mantenint les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó.
  • Si es fa ús de pirotècnia, no fer servir el gel hidroalcohòlic, ja que són incompatibles.
  • No compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

El ban també estableix, entre d’altres, les següents previsions en relació amb els equipaments municipals:

  • Biblioteca Pública. Reobertura a partir del dilluns 22 de juny, amb els serveis de préstec, consulta i lectura, i amb mesures de seguretat. Caldrà utilitzar mascareta si no és possible mantenir la distància física de 2 metres amb altres persones. L’espai infantil romandrà tancat.
  • Pistes de pàdel del Parc Municipal Macary i Viader. Romanen obertes, però cal mantenir la distància de seguretat i sense contacte físic, amb un aforament màxim de 4 persones per pista i desinfecció de les persones usuàries a l’entrada i la sortida. No es pot fer ús dels vestidors. Cal demanar cita prèvia al Centre d’Esports Súria com a entitat gestora.
  • Pavelló Municipal d’Esports Josep Fàbrega i Tort. Reobertura a partir del dimecres 17 de juny. Cal demanar cita prèvia a la Societat Atlètica de Súria (SAS) com a entitat gestora. Cal seguir les normes de prevenció i desinfectar-se les mans a l’entrada i a la sortida de la instal·lació.
  • Casal de Joves i Punt d’Informació Juvenil. Reobertura a partir del dimecres 1 de juliol, amb un aforament màxim de 10 persones. Caldrà utilitzar mascareta si no és possible mantenir la distància física de 2 metres amb altres persones, i desinfectar-se les mans a l’entrada i la sortida. Caldrà omplir prèviament una sol·licitud d’ús i una declaració responsable per dur a terme activitats en l’equipament. També caldrà demanar cita prèvia per al Punt d’Informació Juvenil.
  • Oficina de Turisme de Cal Balaguer del Porxo. Reobertura de la planta baixa i de l’accés als lavabos a partir del divendres 19 de juny. Aforament màxim de tres persones. Cal portar la mascareta sempre que sigui possible i desinfectar-se les mans a l’entrada i la sortida. El servei de visites guiades s’ofereix amb concertació prèvia, en grups màxims de vint persones que hauran de portar mascareta i respectar les recomanacions de seguretat.
  • Centre d’Interpretació del Castell. Reobertura a partir del mes de juliol. Només s’obrirà per les visites guiades o bé amb concertació prèvia, amb un aforament màxim de deu persones. Caldrà portar la mascareta sempre que sigui possible, i desinfectar-se a l’entrada i la sortida.

El ban manté la prohibició de no pujar als tobogans, gronxadors ni altres jocs dels parcs infantils. També s’hi recorden les mesures de seguretat que s’han d’aplicar en els establiments comercials, restauració, hostaleria, activitats esportives, instal·lacions i centres esportius, i locals i actes culturals, segons la normativa general de l’actual fase 3 del desconfinament.

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.