Festes i tradicions

CARAMELLES

L’Ajuntament forma part de la Comissió de Caramelles, integrada per representants de les colles caramellaires. En les reunions d’aquesta comissió es posen en comú les idees, els suggeriments i les propostes que afectin el desenvolupament de la festa i el programa d’actes de cada edició.

Tenint en compte que el protagonisme de les Caramelles recau en les colles, l’Ajuntament hi assumeix bàsicament un paper de coordinació i suport logístic i econòmic a l’organització de la festa més representativa de la vila, que se celebra Dissabte i Diumenge de Pasqua.

- Web de les Caramelles de Súria: www.caramellesasuria.cat


FESTA DE SANT SEBASTIÀ

La Festa de Sant Sebastià (20 de gener) va ser instituïda després de l’epidèmia de còlera de 1885 com a acte de renovació del Vot de Poble a aquest sant, copatró de la vila.

Sense perdre aquest component original, la celebració s’ha convertit en la Festa Major d’Hivern, amb un ampli programa d’actes, que es perllonga durant tota la segona quinzena de gener amb un marcat component cultural i actes relacionats amb la música, l’escena, les tradicions i la divulgació patrimonial.


SANT JORDI, FESTA DE LA CULTURA

El centre de la vila acull diferents activitats relacionades amb la cultura i els llibres amb motiu de la diada de Sant Jordi (23 d’abril), amb la participació de la Biblioteca Pública i dels centres d’ensenyament de la vila.

Com a pròleg de la celebració de Sant Jordi, l’Ajuntament organitza el cicle ’Per Sant Jordi, llibres de casa’ amb l’objectiu de difondre publicacions vinculades a Súria, amb la presència dels seus propis autors.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-11-2019 12:58