Transports públics

AUTOBÚS URBÀ

L’autobús urbà de Súria, conegut popularment com la Guagua, és un servei que pretén apropar els barris de la vila i fer-hi més fàcils els desplaçaments, sobretot de les persones amb dificultats de mobilitat.

- Dies de servei: feiners, de dilluns a dissabte.

- Freqüència aproximada de pas: cada 30 minuts.

- Recorregut: Joncarets - Escoles - centre vila - Pla de la Font - Mirador - institut - Salipota - Pla de la Font - centre vila - escoles - Joncarets - Colònia - Bellavista* (10 h.-12 h.) - La Vall* (11 h.) - Poble Vell* (11 h.) - Fusteret** (9 h.-12h.)

* Limitació horària.

** Només circula els dissabtes.


AUTOBÚS INTERURBÀ

AUTOBÚS INTERURBÀ DE SÚRIA

Telèfon i web de l'empresa de transports de viatgers ALSA:

AUTOBÚS MANRESA-BARCELONA

Telèfon i web de l'empresa de transport de viatgers Monbus:

FERROCARRILS DE LA GENERALITAT (Manresa)

  • Telèfon: 93.877.06.06.
  • Informació de Ferrocarrils de la Generalitat: 012.

RODALIES DE CATALUNYA (Renfe)


INTEGRACIÓ TARIFÀRIA DEL TRANSPORT PÚBLIC INTERURBÀ

Súria forma part del sistema d’integració tarifària del transport públic català, que fa possible els desplaçaments en autobús, tren, metro i tramvia, amb una única targeta, a 253 municipis, incloent-hi Barcelona i Manresa.

Un dels objectius de la integració tarifària és afavorir un estalvi per als usuaris, ja que els desplaçaments es poden fer pagant un únic viatge, al marge dels sistemes de transports utilitzats.

COM FUNCIONA

En el sistema d’integració tarifària del transport públic participen totes les poblacions del Bages i les principals ciutats de la província de Barcelona, distribuïdes en sis corones, cadascuna de les quals està dividida en diferents zones.

Així, per a un desplaçament entre Súria (zona 6E) i Barcelona (zona 1) cal passar per sis zones. En el cas d’un desplaçament entre Súria i Manresa (zona 6D), cal passar per dues zones.

En cada transbordament és necessari validar les targetes. El temps màxim de transbordament oscil·la entre 1.15 h, per als desplaçaments dins dels municipis d’una mateixa zona, i de 2.30 hores per als desplaçaments entre les sis zones.

TIPUS DE TARGETES

El preu de les targetes s’estableix en funció de les zones de trànsit fins a arribar a la destinació. El sistema d’integració tarifària ofereix els següents tipus de targetes:

  • T-10. Deu desplaçaments integrats en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones). Títol multipersonal.
  • T-50/30. Cinquanta desplaçaments integrats en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Títol unipersonal.
  • T-Familiar (70/30). Setanta desplaçaments integrats en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Títol multipersonal.
  • T-Mes. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Es tracta d’un títol personalitzat mitjançant DNI o carnets acreditatius dels operadors.
  • T-Trimestre. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 90 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Es tracta d’un títol personalitzat mitjançant DNI o carnets acreditatius dels operadors.
  • T-Jove. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa de 90 dies consecutius des de la primera validació de la targeta. Es tracta d’un títol personalitzat mitjançant DNI o carnets acreditatius dels operadors, per a joves menors de 21 anys. Es pot ampliar l’edat fins als 25 anys si s’acredita que s’estan cursant estudis en facultats i centres docents i s’obté un carnet acreditatiu d’ampliació d’edat de la T-Jove.
  • T-Dia. Desplaçaments il·limitats a les zones delimitades per la primera validació en tots els mitjans de transport, segons les zones a travessar (d’1 a 6 zones), amb una validesa d’un dia des de la primera validació de la targeta. Títol unipersonal.

Les targetes integrades de viatges limitats (T-10, T-50/30 i T-Familiar) permeten fer fins a tres transbordaments en diferents mitjans de transport. Les altres targetes no tenen cap limitació de transbordament.

Els desplaçaments entre municipis limítrofes o estacions contigües de zones diferents es poden efectuar amb targetes T-10, T-50/30 o T-Familiar d’una zona, si no es realitzen transbordaments.

ON ES PODEN COMPRAR LES TARGETES

Les targetes integrades es poden adquirir a l’establiment La Cantina (carrer de Salvador Vancell, número 24), que es troba al davant de l’Estació d’Autobusos.

- Atenció Ciutadana de la Generalitat: telèfon 012.

- Autoritat Territorial de la Mobilitat: telèfon 93.362.00.20.

- Gràfic de distribució de zones del sistema tarifari integrat: Enllaç

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 20-09-2019 10:14