-a    aA    A+

  • Seu electrònica
  • Recollida porta a porta
  • Geoparc de la Catalunya Central
  • POUM de Súria
  • Ajuts del programa Leader
  • E-fact
  • Compartir cotxe
  • Com obtenir un certificat digital

Ajuntament de Súria
Carrer d'Ernest Solvay, 13
08260 - Súria
T. 93 8682800
F. 93 8682931
E. suria@suria.cat


Amb la col·laboració de: Logo Diputació


Avís legal. Crèdits.
logo rssRSS. Accesibilitat.
Versió mòbil / Sense estils

Notícies

notícies anteriors

Milers de visitants omplen el Poble Vell en la 17a Fira Medieval d’Oficis de Súria

12 de Novembre de 2018Milers de persones han visitat aquest cap de setmana la 17a Fira Medieval d’Oficis, que ha acabat aquest vespre al Poble Vell de Súria. El certamen s’ha caracteritzat enguany per una elevada afluència de visitants i la bona acollida a l’increment dels espectacles de carrer i dels tallers participatius, dues de les principals novetats d’aquesta edició.La Fira ha acabat aquest vespre amb un espectacle de cloenda i focs artificials a l’Era del Castell del Poble Vell. Al llarg del cap de setmana, el nucli antic surienc s’ha omplert d’animació amb artesans, músics, dansaires, tallers, exposicions, espectacles de carrer, teatralitzacions medievals i altres atractius.
 
Nombroses entitats i persones de la vila han participat en el desenvolupament de les activitats de la Fira, mantenint així una de les principals característiques de la Fira Medieval d’Oficis de Súria des de les primeres edicions.
 
La presència de visitants ha estat constant durant el cap de setmana, especialment aquest diumenge 11 de novembre. Les àrees d’estacionament de vehicles s’han omplert de gom a gom, en una nova confirmació del poder d’atracció del certamen surienc i de la fidelització aconseguida entre un públic de totes les edats i procedent de diferents comarques, fins i tot més enllà de la Catalunya central.
 
La inauguració de la 17a Fira Medieval d’Oficis va tenir lloc dissabte 10 de novembre, en un acte presidit per la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, l’alcalde Josep Maria Canudas i el regidor d’Ensenyament, Turisme i Participació, Miquel Caelles.
 
El comerç del centre de la vila s’ha adherit a la Fira amb la col·laboració de la Unió de Botiguers-Súria Punt Comercial, obrint establiments i guarnint-los amb estètica medieval. Enguany també ha funcionat un servei de transport gratuït en bus entre l’estacionament de l’entrada sud de la vila i el centre urbà.
 
D’altra banda, la Fira Medieval d’Oficis ha estat visitada aquest diumenge per un grup d’instagramers britànics, dins del programa ’Paisatges de Barcelona’ de la Diputació de Barcelona.
 
L’Ajuntament de Súria agraeix la participació i el treball de totes les persones i entitats de la vila que han fet possible, un any més, l’èxit de la Fira Medieval d’Oficis.

Concert d’alumnes de l’Escola Municipal de Música al carrer de la Pleta durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de Súria
Concert d’alumnes de l’Escola Municipal de Música al carrer de la Pleta durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de Súria


Exhibició d’aus rapinyaires a l’Espai Firal dels Galàpets durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaArtesà de la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaBall de cascavells a càrrec del Tro Gros al Portal de Cardona durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaConta contes al Castell, a càrrec de l’Agrupació Sardanista, durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaDanses jueves a l’Era del Castell, a càrrec de Jueus de l’Aixada, durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaTaller de tir amb arc a càrrec del Club de Tir Esportiu, durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaVisita teatralitzada al Castell durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaGrup d’instagramers britànics durant la seva visita a la 17a Fira Medieval d’Oficis de Súria, dins del programa ‘Paisatges de Barcelona’ de la Diputació de BarcelonaAntiquaris de Cal Catarineta durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaExposició d’instruments de tortura al carrer Sant Climent durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaActuació del titellaire Lluís Bosch a la plaça Major del Poble Vell durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaArtesà de la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaActuació de la Coral Sòrissons a la plaça Major del Poble Vell durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaActuació dels Bastoners de Súria a l’Era del Castell durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaPersonatges de la mina de sal, teatralitzada per Jueus de l’Aixada, durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaTaller de modelat en fang durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaRepresentació de ‘Salats!’ a l’Era del Castell, a càrrec del Foment Cultural, durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaActuació d’Els Berros de la Cort a la Taverna dels Galàpets durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaImatge nocturna del campanar de l’Església del Roser i l’Espai Firal dels Galàpets durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de SúriaEspectacle de foc a l’Era del Castell, a càrrec del grup Bambolea, durant la 17a Fira Medieval d’Oficis de Súria

Versió per imprimir Enviar a un amic