Informació sobre el coronavirus

L'Ajuntament de Súria ha emès des del passat 12 de març diferents bans i avisos amb mesures de prevenció contra la propagació del coronavirus:

EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIPALS

 • Casa de la Vila. Reducció de tota l’atenció presencial, amb indicació expressa que aquesta es durà a terme pels canals telefònic i telemàtic. Telèfon de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC): 93.868.28.00 (en horari d’atenció al públic). Telèfon de la Policia Local: 93.869.64.00 (24 hores).
 • Equipaments i serveis. Tancament i suspensió d'activitats i esdeveniments als equipaments municipals de Súria (Pavelló d’Esports, Camp de Futbol, Parc Macary i Viader, Casal de Joves, Biblioteca Pública, Llar  L’Esplai, Edifici de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, Escola Municipal de Música, Escola Bressol Municipal Petit Estel, Oficina de Turisme-Cal Balaguer del Porxo-El Casinet i  Castell de Súria), fins a nou avís.
 • Centres d’ensenyament municipals. Suspensió d'activitats presencials de l’Escola Municipal de Música, l’Escola Municipal de Formació d’Adults i l’Escola Bressol Municipal Petit Estel.
 • Parcs públics. Tancament d’aquests espais pel risc de contagi a través de gronxadors, tobogans i altres elements.
 • Bus urbà. Reducció dels serveis a dilluns, dimecres i divendres mentre es mantinguin les mesures d’excepcionalitat a causa del coronavirus. Durant aquest mateix període, el servei serà gratuït.
 • Recollida de residus i neteja viària. Es manté el nivell habitual del servei de recollida de residus i s'amplia el servei de desinfecció en aquest servei i en la neteja viària.
 • Deixalleria Municipal. Tancada mentre es perllonguin les mesures d’excepcionalitat a causa del coronavirus. Per a qualsevol necessitat urgent en aquest sentit, es pot contactar amb l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) en horari d’atenció al públic (telèfon 93.868.28.00).
 • Deixalleria mòbil. Suspensió de les visites previstes a Súria fins a nou avís.
 • Mercat setmanal. Suspensió fins a nou avís
 • Mercat Suriatrastos. Suspensió fins a nou avís.
 • Cementiri Municipal. Mesures restrictives establertes per l'administració superior pel que fa a l'accés a aquest equipament, en especial en el cas d'enterraments.

RECOMANACIONS SOBRE GESTIÓ DE RESIDUS DOMÈSTICS

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener ha fet les següents recomanacions sobre la gestió dels residus domèstics en l’actual situació de crisi sanitària pel coronavirus:

 • Habitatges sense casos positius per coronavirus:
  • Separeu tots els residus tal i com es fa habitualment: orgànica, vidre, paper-cartró, envasos lleugers i resta (també coneguda com a rebuig).
 • Habitatges amb pacients positius o en quarantena per coronavirus:
  • No s’han de separar els residus. Tots els residus que es generin seran considerats com a resta i cal treure’ls seguint els següents passos:
   1. Dipositeu tots els residus del pacient en una bossa de plàstic dins un cubell, preferiblement amb tapa i pedal, a l’habitació on es trobi confinat o confinada.
   2. Tanqueu la bossa i dipositeu-la dins una altra bossa, juntament amb els guants i la mascareta del cuidador o cuidadora.
   3. Un cop tancada la segona bossa, dipositeu-la dins la bossa corresponent a la fracció resta del domicili.
   4. Dipositeu la bossa de resta al contenidor de la fracció resta. Està totalment prohibit dipositar-la en els contenidors o cubells de qualsevol de les fraccions de recollida selectiva o abandonar-la a la via pública.
   5. En acabar, realitzeu una neteja completa de mans, amb aigua i sabó (o amb solució hidroalcohòlica) durant almenys 30 segons.

En el cas dels altres residus, i com a norma general per a tots els habitatges, cal emmagatzemar els voluminosos, residus de poda, etcètera, fins que les deixalleries i  la resta de serveis tornin a estar operatius. Tampoc no es poden deixar mobles ni voluminosos al costat dels contenidors.

D’altra banda, els guants i mascaretes han de ser llençats al contenidor de resta.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener també recorda que les millors mesures per evitar el contagi són el confinament estricte a casa i la higiene i neteja acurada de les mans.


HORARI DELS ESTABLIMENTS COMERCIALS

S'estableix que les 20.00 h són l'hora màxima permesa per a l'obertura dels establiments comercials autoritzats, durant tots els dies de la setmana i fins a nou avís.


ACTIVITATS A LA VIA PÚBLICA

Se suspenen totes les activitats recreatives de qualsevol tipus que es facin a la via pública i requereixin autorització municipal.


ACTIVITATS A LES HORTES

 • No es poden fer desplaçaments a la zona de les hortes.
 • No s'hi poden realitzar feines d'horticultura.

ACOMPANYAMENT D'ANIMALS DOMÈSTICS AL CARRER

Les persones que acompanyin animals domèstics al carrer s'han de limitar a passejar la seva mascota per l'espai proper a cada domicili i durant un temps màxim de 30 minuts.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-03-2020 18:16