Informació sobre el coronavirus

BIBLIOTECA PÚBLICA

La Biblioteca Pública de Súria manté les recomanacions i propostes de lectura i activitats a través de les seves xarxes socials, així com la promoció de serveis i recursos virtuals de les biblioteques catalanes, per tal de seguir estimulant la vida cultural tot i les limitacions de l’actual etapa de confinament per la crisi del coronavirus.

La difusió d’aquestes recomanacions i propostes es fa bàsicament a través dels comptes de la Biblioteca Pública a les xarxes socials Facebook i Instagram. Una de les activitats realitzades fins ara ha estat la celebració del Dia Mundial de la Poesia, amb la publicació diària de poemes de Josep Carner, amb motiu del 50è aniversari del gran poeta català.

També s’ha fet difusió de l’exposició virtual ‘Retratos animales’ de Yago Partal, impulsada per les biblioteques del Bages, el Berguedà i el Moianès (enllaç: http://peopleartfactory.com/g/12120?fbclid=IwAR1OlCaPi5GSxR0GGkJ3qTER6wF7I7ZnOmcRc9SQoPL_YwueOMvNR6Tao9o).

La xarxa de biblioteques disposa de diferents recursos virtuals que compten amb el suport del Govern central, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.


CASAL DE JOVES

El Casal de Joves manté la seva activitat a través d’Instagram amb la difusió d’informació i propostes interactives durant l’actual període de confinament, incloent-hi l’atenció de consultes personals que es puguin plantejar a través d’aquest mitjà.

L’objectiu es oferir aprofitar les possibilitats que ofereix aquesta xarxa social per superar les limitacions que imposa l’actual situació i mantenir el contacte amb el col·lectiu jove de la vila per tal d’afavorir un confinament actiu.

Periòdicament s'hi ofereixen activitats i recursos informatius per estimular la participació i afavorir una bona gestió personal d’aquest període d’excepcionalitat.


ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

L'Escola Municipal de Música fa activitats formatives amb l’alumnat a través d’internet per tal de mantenir el ritme de treball docent en l’actual situació de confinament per la crisi del coronavirus. Aquest sistema de formació a distància es mantindrà mentre es perllonguin les actuals limitacions de moviment per evitar la propagació de la pandèmia.

La posada en marxa de les classes virtuals són el resultat d’un pla de treball que l’Escola Municipal de Música ha dissenyat com a resposta a l’aturada de les classes presencials per la situació creada pel coronavirus.

La iniciativa compta amb el suport del professorat de l’Escola, l’AMPA del centre i l’Ajuntament.


ESCOLA MUNICIPAL DE FORMACIÓ D'ADULTS

L'Escola Municipal de Formació d’Adults oferir propostes d’activitats i suport al seu alumnat a través dels següents mitjans:

  • Enviament d’exercicis i material de treball per a alumnat que disposi de connexió telemàtica al seu domicili, i revisió dels exercicis fets que s’hagin fet arribar a l’adreça de correu electrònic eadultsuria@gmail.com.
  • Contacte telefònic amb l’equip docent mitjançant whatsapp o trucada en els següents horaris: dilluns, dimarts i dijous, de 16.00 a 18.00 h.

ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL PETIT ESTEL

L’Escola Bressol Municipal Petit Estel publica propostes d’activitat en el seu compte d’Instagram per tal que les famílies les puguin fer a casa amb els seus infants. La mateixa activitat s’envia a totes les famílies usuàries mitjançant els grups de whatsapp de cada grup-classe.

D'altra banda, les educadores del centre han confeccionat mascaretes per al seu alumnat major de dos anys.

L’equip docent de l’Escola Bressol Municipal també manté reunions a través d’internet per tractar temes relacionats amb el centre.


CENTRE OBERT EL BROT

El Centre Obert El Brot està desenvolupant un treball de seguiment de les famílies i infants als quals dóna servei per tal que puguin fer activitats a casa durant l’actual període de confinament. L’objectiu és seguir fent acompanyament i vetllar pel benestar de grans i petits mentre es perllongui aquesta situació.

El treball de seguiment es porta a terme bàsicament per via telefònica. L’equip del Centre Obert proposa activitats lúdiques i entretingudes per fer a casa, així com propostes per fer un bon ús de les pantalles.

També s’ofereix suport a les famílies per fer més fàcil el dia a dia a casa, i es verifica que els infants disposin de prou material escolar i fitxes d’exercicis.

El Centre Obert El Brot dóna suport a la socialització, l’educació, el desenvolupament de la personalitat i la consolidació de bons hàbits personals per a infants i joves de 5 a 14 anys.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 28-04-2020 17:23