L'Ajuntament homenatja les cosidores voluntàries que van confeccionar unes 7.500 mascaretes de protecció durant el confinament

Última revisió 07-07-2020 18:05
07/07/2020

L’Ajuntament va homenatjar les cosidores voluntàries que van confeccionar les mascaretes de protecció durant el confinament contra el Covid-19, en un acte que va tenir lloc el passat dissabte 4 de juliol al Parc Municipal Macary i Viader. L’acte va servir per destacar l’exemple d’aquesta xarxa solidària que va donar resposta a l’emergència sanitària dels darrers mesos.

Prop d’una trentena de cosidores voluntàries van elaborar unes 7.500 mascaretes, una xifra que supera el nombre total d’habitants de la vila en prop del 27%. Aquestes mascaretes van ser confeccionades amb material cedit per diferents empreses de Súria i d’altres municipis.

L’acte es va celebrar amb les mesures de distanciament físic pròpies de l’actual situació. Totes les cosidores van rebre un diploma i una insígnia de l’Ajuntament com a reconeixement a la seva tasca.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde Albert Coberó i la regidora de Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Olga Tena, van agrair el treball de les cosidores surienques.

El batlle surienc va manifestar que des de l’Ajuntament “ens va alegrar moltíssim” la resposta solidària de les cosidores, enmig de l’alarma social i de la incertesa provocada pel coronavirus. Albert Coberó també va expressar el seu desig que no sigui necessari tornar a convocar aquest grup voluntari en el futur.

Per la seva banda, la regidora va comentar que, tot i les dificultats de la situació provocada per la pandèmica, l’experiència havia estat una oportunitat per “compartir i aprendre”.

L’homenatge es va celebrar amb la presència d’altres membres de l’equip de govern i de la corporació municipal.

La constitució d’aquest grup de cosidores voluntàries va ser impulsada per l’Ajuntament. La distribució de material i la recollida de les mascaretes confeccionades va anar a càrrec de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis. Posteriorment, la Policia Local va distribuir les mascaretes al establiments comercials per tal de facilitar-les gratuïtament a totes les persones interessades. 

Foto de grup de cosidores voluntàries de mascaretes, amb l'alcalde Albert Coberó, la regidora de Sanitat, Olga Tena, i altres membres de l'equip de govern municipal, durant l'acte de reconeixement celebrat al Parc Municipal Macary i Viader.
Foto de grup de cosidores voluntàries de mascaretes, amb l'alcalde Albert Coberó, la regidora de Sanitat, Olga Tena, i altres membres de l'equip de govern municipal, durant l'acte de reconeixement celebrat al Parc Municipal Macary i Viader.