El butlletí municipal La Torre dedica el seu tema principal a l'avantprojecte del Centre Cultural de Cal Pau

Última revisió 13-06-2019 19:58
13/06/2019

El darrer número del butlletí municipal La Torre dedica el seu tema principal a l’avantprojecte del Centre Cultural de Cal Pau, que es planteja com un pol d’activitat cultural i cívica que, a més, tindria una funció connectora de dues de les principals vies urbanes del centre de la vila. El contingut de la publicació es completa amb un balanç d’aquest darrer mandat municipal i els articles d’opinió dels grups polítics municipals.

L’avantprojecte del Centre Cultural de Cal Pau va ser escollit entre més d’una trentena de propostes presentades a un concurs convocat per la Diputació de Barcelona. La proposta guanyadora és original de l’estudi d’arquitectura Brullet-De Lluna i Associats SLP (Barcelona), sota el lema ‘Obrint pas’.

Segons l’avantprojecte guanyador, el nou equipament acolliria la Biblioteca Pública, una sala d’exposicions, un espai polivalent, sales de reunions per a les entitats de la vila i altres serveis. La Biblioteca Pública ocuparia una planta baixa i dues plantes superiors.

Un dels elements previstos a l’avantprojecte de l’edifici és la construcció d’un nou passatge cobert de vianants que enllaçaria el carrers Salvador Vancell i Sant Antoni Maria Claret, creant una nova plaça al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. Aquest passatge cobert disposaria de llum natural i estaria concebut com un nou punt dinàmic i singular de la vila.

En aquest número de La Torre, els regidors i regidores de l’equip de govern també fan una valoració personal de les principals realitzacions de les seves àrees al llarg d’aquest mandat.

Aquest és el número 77 del butlletí municipal de Súria. La Torre es publica ininterrompudament des de l’any 1983.

Escrit d’agraïment de l’alcalde en funcions, Josep Maria Canudas

En l’editorial de La Torre, l’alcalde en funcions, Josep Maria Canudas, expressa el seu agraïment als suriencs i surienques pels vuit anys en què ha presidit la corporació municipal durant els mandats 2011-15 i 2015-19.

Josep Maria Canudas, que deixarà el càrrec d’alcalde aquest dissabte 15 de juny, qualifica aquests vuits anys de “gratificants”, a més d’”apassionants políticament i enriquidors en el terreny personal”. El batlle en funcions agraeix als electors de la vila l’oportunitat d’haver servit “amb il·lusió” des de mitjan 2011.

Pel que fa al projecte del Centre Cultural de Cal Pau, Josep Maria Canudas explica que “hem deixat l’espai, la idea i les bases preparades” i ara correspondrà al nou equip del govern “la seva continuïtat”. L’alcalde en funcions també desitja “molts encerts” al nou consistori.

Imatge de l'avantprojecte del Centre Cultural de Cal Pau, publicada a la portada del darrer número de La Torre.
Imatge de l'avantprojecte del Centre Cultural de Cal Pau, publicada a la portada del darrer número de La Torre.