Àrea d'Igualtat

Accions de sensibilització

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El Dia Internacional de la Dona (8 de març) es commemora cada any amb un programa d’actes que inclou xerrades, tallers i altres propostes participatives per oferir eines per al benestar físic i emocional de les dones.

L’activitat central és la lectura d’un manifest institucional i una encesa d'espelmes en homenatge a totes les víctimes de la violència masclista.

L’organització del programa d’actes és a càrrec de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Casal de la Dona, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.


SETMANA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Súria celebra el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre) amb un programa d’actes de sensibilitzacio, dins de la Setmana contra la violència de gènere.

L’activitat central és la lectura d’un manifest institucional i una encesa d’espelmes que es porta a terme en un espai públic de la vila.

L’organització del programa d’actes és a càrrec de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Formació d'Adults, l'Escola Municipal de Música, el Casal de Joves, el Casal de la Dona, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones, a més d'altres entitats i serveis.


XARXA DE MUNICIPIS LGTBI

L’Ajuntament de Súria forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI, una iniciativa d’àmbit català per impulsar polítiques que fomentin el respecte i el reconeixement de les diverses orientacions afectives i sexuals.

L’adhesió a la Xarxa va ser aprovada per unanimitat en un ple municipal  celebrat el maig de 2017.

Els municipis que formen part de la Xarxa de Municipis LGTBI es comprometen a actuar per avançar en els següents àmbits:

  • Fomentar la igualtat i el dret de totes les persones a la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual.
  • Articular respostes preventives davant de possibles actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia.
  • Generar mecanismes, plans i programes per avançar cap a aquests objectius, impulsant el treball conjunt entre municipis.
  • Fomentar polítiques públiques que incorporin transversalment una perspectiva de gènere i de diversitat.

Documents

  • Manifest institucional del Dia Internacional de les Dones 2019: Enllaç
  • Manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones 2018: Enllaç
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-06-2019 12:25