Àrea d'Ensenyament

Escola Bressol Municipal Petit Estel

L’Escola Bressol Municipal Petit Estel cobreix una etapa decisiva per a la formació dels infants.

L’Ajuntament ofereix subvencions per tal de facilitar la matriculació dels infants de totes les famílies, al marge de la seva situació socioeconòmica.

- Adreça: passatge Jeroni Martorell, 4. 08260-Súria.

- Plànol d'ubicació: Enllaç

- Telèfon: 93.869.51.01.

- Correu electrònic: petitestelsuria@gmail.com

- Bloc de l'Escola Bressol Municipal Petit Estel: http://petitestelsuria.blogspot.com/

- Facebook de l’Escola Bressol Municipal Petit Estel: www.facebook.com/profile.php?id=100009133121640&fref=ts

Escola Municipal de Formació d'Adults

L’Escola Municipal de Formació d’Adults compleix una important funció formativa i social, facilitant l’accés a l’ensenyament a persones interessades en completar la seva formació o assolir coneixements útils per a la seva integració en la nostra cultura.

El seu equip docent compta amb el suport de persones voluntàries.

Al llarg de l’any, el centre participa en diferents actes de sensibilització social.

Les activitats de l’Escola Municipal de Formació d’Adults tenen el suport de la Diputació de Barcelona.

- Adreça: passatge Jeroni Martorell, 2. 08260-Súria.

- Plànol d'ubicació: Enllaç

- Telèfon: 670.00.48.84.

- Correu electrònic: escolaadults@suria.cat

- Bloc de l'Escola Municipal de Formació d'Adults: http://escoladultsuria.blogspot.com/

OFERTA FORMATIVA DEL CURS 2019-20

 • Català: nivells inicial, bàsic, mitjà i català oral.
 • Alfabetització: aprendre a llegir i a escriure en català i castellà.
 • Neolectors I-II: perfeccionament de lectura i escriptura.
 • Ampliació de coneixements I-II: llengua catalana i castellana, matemàtiques i experiències.
 • Cursos per a persones nouvingudes: llengua catalana i castellana. Nivells oral i escrit.
 • Tallers: informàtica I-II-III, monogràfics (ús del telèfon mòbil per a nivells bàsic i avançat, i ‘Tots fem música’) i 'Acosta't a l'anglès I-II'.
 • Cursos de preparació a les proves d’accés als cicles formatius de graus mitjà i superior (CFGM i CFGS).

Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música és un centre plenament integrat en la dinàmica cultural de la vila. Ofereix una seva oferta instrumental i formativa diversificada, a més de promoure la creació de grups instrumentals (orquestres i combos) i corals que han aconseguit un alt nivell de qualitat.

Alguns dels seus alumnes participen en la Jove Orquestra de la Catalunya Central (JOCC).

- Adreça: carrer Tarragona, 15.

- Plànol d'ubicació: Enllaç

- Telèfon: 93.868.29.37.

- Correu electrònic: escolamusica@suria.cat

- Telèfon de contacte de l’AMPA: 93.868.29.37.

- Web de l'Escola Municipal de Música: http://escolamusica.suria.cat/

- Facebook de l’Escola Municipal de Música: www.facebook.com/escola.demusicasuria?fref=ts

- Twitter de l’Escola Municipal de Música: twitter.com/MusicaSuria

- Bloc de la Coral Sòrissons: coralsorissons.blogspot.com.es/

- Facebook de la Coral Sòrissons: www.facebook.com/pages/Coral-S%C3%B2rissons/353120421493399?fref=ts

- Twitter de la Coral Sòrissons: twitter.com/coralsorissons

OFERTA FORMATIVA DEL CURS 2019-20

 • Aula infants. Programa de sensibilització musical adreçat a alumnes de 3 a 5 anys, amb l’objectiu de desenvolupar capacitats musicals bàsiques com l’oïda i el ritme a través de la cançó, el joc i les danses.
 • Nivell bàsic. Programa adreçat a alumnes de 6 i 7 anys, amb l’objectiu d’assolir els coneixements bàsics a través del ritme i la pràctica vocal i instrumental. Assignatures: rítmica musical, instrument i cant coral/instrumental Orff.
 • Nivell elemental. Programa adreçat a alumnes a partir de 8 anys i organitzat en quatre nivells. Té per objectiu assolir les habilitats bàsiques amb el propi instrument, amb una metodologia fonamentada en la pràctica vocal i instrumental, i els coneixements de llenguatge necessaris. Assignatures del primer cicle (organitzat en dos nivells): rítmica musical, instrument, cant coral/instrumental Orff i Orquestra Diabòlica/Grup d’acordions/Grup de guitarres/Grup de melòdiques/Grup de percussió. Assignatures del segon cicle (organitzat en dos nivells): llenguatge musical, instrument, Orquestra  Diabòlica/Grup d’acordions/Grup de guitarres/Grup de melòdiques/Grup de percussió/JOCC.
 • Nivell mitjà. Programa d’aprofundiment adreçat a alumnes a partir de 12 anys, que ofereix la possibilitat d’adaptar el seu contingut a les pròpies necessitats, inquietuds, preferències i objectius. Es pot escollir entre clàssic o modern. Assignatures del bloc clàssic: llenguatge musical, harmonia clàssica, instrument, banda/JOCC o col·lectiva segons la seva especialitat instrumental. Assignatures del bloc modern: llenguatge musical, harmonia moderna, instrument, banda o col·lectiva segons la seva especialitat instrumental. Assignatures del bloc lliure: instrument i banda/JOCC o col·lectiva segons la seva especialitat instrumental.
 • Adults. Llenguatge Musical, instrument, Coral Sòrissons i música de cambra.
 • Especialitats instrumentals. Acordió, baix elèctric, bateria, clarinet, clarinet baix, contrabaix, flauta travessera, fiscorn, guitarra, guitarra elèctrica, piano, piano modern, saxòfon, trompeta, viola i violí. Els alumnes d’instrument tenen l’opció de tenir pianista acompanyant. Els alumnes que comencen instrument han de marcar dues opcions a la butlleta d’inscripció; s’intentarà respectar al màxim la prioritat de l’alumne/a.
 • Optatives. Acompanyament amb piano, banda, cambra, combos, ensemble de clarinets, flautes travesseres, trompetes i saxòfons, grup d’acordions, grup de corda folk, grup de gralles, grup de guitarra folk, grup de guitarres, grup de melòdiques, grup de percussió, harmonia clàssica, harmonia moderna, JOCC, llenguatge musical i Orquestra Diabòlica.
 • Tallers. Extraescolars a primària, taller de percussió a secundària (Institut Mig-Món), gent gran amb la música, música a l’abast, música a les escoles bressol i música per a nadons (taller trimestral).

Les assignatures col·lectives estan supeditades al nombre d’alumnes inscrits.

Suport als centres escolars de la vila

L’Ajuntament de Súria expressa el seu compromís amb la formació com a garantia de creixement personal i integració social, col·laborant de forma permanent amb els centres escolars de la vila, a més d’impulsar conjuntament iniciatives conjuntes com el programa Súria Municipi Lector.

L’Ajuntament també porta a terme tasques de manteniment i suport als centres públics d’educació infantil i primària, a través de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05-09-2019 16:50