Àrea de Turisme

Oficina de Turisme

L'Oficina de Turisme coordina i desenvolupa diferents accions de promoció, difusió turística, assessorament i atenció a les persones que visitin la vila per conèixer el seu patrimoni històric o natural.

- Horari d’hivern (de novembre a març).

  • Divendres: d’11.00 a 14.00 h.
  • Dissabtes: d’11.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 18.00 h.
  • Diumenges i festius: d’11.00 a 14.00 h.

- Horari d’estiu (d’abril a octubre).

  • Divendres: d’11.00 a 14.00 h.
  • Dissabtes: d’11.00 a 14.00 h. i de 17.00 a 20.00 h.
  • Diumenges i festius: d’11.00 a 14.00 h.

- Adreça: carrer Sant Ciment, 21 (Poble Vell). 08260-Súria.

- Plànol d'ubicació: Enllaç

- Telèfon: 93.131.34.45.

- Correu electrònic: turisme@suria.cat

- Facebook de l'Oficina de Turisme: https://www.facebook.com/oficinaturismesuria/

VISITES GUIADES

Visites al Poble Vell i al Centre d’Interpretació del Castell, sempre amb reserva prèvia.

  • Durada aproximada: 90 minuts.
  • Divendres, dissabtes, diumenges i festius: a les 11 h.
  • Dissabtes no festius, d’abril a octubre: també a les 17 h. Fora d’aquests horaris cal contactar amb l’Oficina de Turisme.

Les reserves s’han de fer amb una anticipació mínima de 48 hores i han de ser comunicades per telèfon (93.131.34.45) o per correu electrònic (turisme@suria.cat).

Fira Medieval d'Oficis

En pocs anys, la Fira Medieval d’Oficis de Súria s’ha convertit en una de les activitats més destacades del calendari festiu del Bages, amb paradistes, artesans d’oficis tradicionals, tallers i nombrosos atractius per a tots els visitants.

La Fira Medieval d’Oficis es caracteritza per l’alta presència d’entitats locals i per l’àmplia oferta d’activitats participatives per als visitants, com tallers i actuacions al carrer (danses, rondalles, cants, joglars i cavallers).

Des de la primera edició, l’organització aposta per la qualitat dels paradistes i dels espectacles al carrer per tal de garantir-ne el màxim rigor històric i la qualitat del certamen.

El Poble Vell es converteix en l’escenari ideal per transmetre als visitants la sensació de ser en una petita vila medieval.

Les seves places i carrers es guarneixen amb palla, domassos i altres elements per convertir la visita a la Fira en un autèntic viatge en el temps.

Al llarg de la seva història, la Fira Medieval d’Oficis ha incorporat actuacions i espectacles que enriqueixen cada vegada més la seva oferta.

Una de les novetats de les darreres edicions ha estat la recreació d’una mina de sal subterrània, amb personatges que interactuen amb els visitants, a partir d’una escenografia creada pel prestigiós taller Castells Planas (Cardedeu).

Una altra cita imprescindible del programa són les representacions de l’espectacle ’Salats!’, una història d’embolics medievals, original de l’escriptor i guionista surienc Jaume Esquius, al voltant del descobriment d’un jaciment de sal a la Súria medieval.

Aquesta obra compta amb una música i una coreografia pensades expressament per a aquest espectacle, originals del cantautor de música tradicional Jaume Arnella i el coreògraf Joan Serra, respectivament.

A més de les activitats que es desenvolupen al Poble Vell, el comerç de Súria obre les seves portes durant la Fira, amb les botigues guarnides amb ambientació medieval. Els restaurants suriencs també ofereixen menús medievals per als seus clients.
 
- Dates de celebració per a l’any 2019: dissabte 9 i diumenge 10 de novembre.

Promoció turística

L’Ajuntament de Súria desenvolupa diferents actuacions de promoció turística centrades en el Poble Vell, un dels nuclis històrics més ben conservats de Catalunya.

Aquestes actuacions recullen l’experiència i les iniciatives de recuperació patrimonial desenvolupades en les darreres dècades amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L’Oficina de Turisme, ubicada en el mateix Poble Vell, ofereix diferents activitats adreçades a persones de totes les edats per gaudir d’aquest entorn i apropar-se als nostres arrels medievals: visites guiades per les seves places i carrers i visites al centre d’interpretació del Castell de Súria.

La sala Cal Balaguer del Porxo, ubicada al Poble Vell, ofereix un calendari d’exposicions i activitats culturals que dóna preferència a la divulgació d’artistes i temes locals.

Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central

L’Ajuntament de Súria forma part del patronat del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, un organisme que pretén fomentar el geoturisme, millorar la qualitat dels recursos turístics relacionats  amb la geologia al Bages i promoure la recerca en aquest àmbit.

La iniciativa, que va néixer l’any 2010, culmina els esforços realitzats des de diferents àmbits públics i privats per revaloritzar el ric patrimoni geològic de la comarca a través del turisme de qualitat.

El setembre de 2012, el Geoparc es va incorporar a la Xarxa Europea de Geoparcs, avalada per la Unesco. Posteriorment, el novembre de 2015, va ser inclòs oficialment en la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco, una designació similar a les de Reserva de la Biosfera o Patrimoni de la Humanitat.

- Web del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central: www.geoparc.cat/

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-06-2019 12:39