Àrea de Sanitat

Competències de Sanitat

Els ajuntaments poden participar en el desenvolupament i millora dels serveis d’atenció primària en els seus municipis, en col·laboració amb la Generalitat i els respectius equips sanitaris.

També tenen l’obligació de vetllar pel bon funcionament i el correcte estat sanitari de les instal·lacions de serveis dels equipaments públics (aigua potable, aire condicionat, etcètera).

Entorns sense fum

L'Ajuntament de Súria dóna suport a la campanya 'Entorns sense fum', impulsada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya amb el suport de diferents institucions i administracions locals.

L'objectiu de la campanya és prevenir l'inici del tabaquiesme i l'exposició al fum ambiental de tabac entre els infants i els joves, amb la implicació dels adults.

Els equipaments i serveis adherits estan identificats amb una placa que els declara com a espais sense fum.

A Súria, diferents equipaments i serveis educatius, culturals i de lleure s'han adherit a la campanya.

Programa AMED

L'Ajuntament de Súria dóna suport al programa AMED per promoure l'alimentació sanitària i la cuina saludable entre els establiments de la vila.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de municipis, consells comarcals, gremis de restauració, empreses, universitats i la Fundació Dieta Mediterrània.

L’acreditació AMED certifica que els establiments acreditats segueixen diferents pràctiques saludables:

  • Garantir que les verdures, les hortalisses o els llegums són la base del 25% de l’oferta de primers plats.
  • Oferir a la carta algun producte integral.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Utilitzar oli d’oliva, preferiblement verge, per amanir o preparar els plats, o bé oli de gira-sol amb un contingut d’àcid oleic superior al 70%.
  • Garantir que l’oferta de postres té un 50% de fruita fresca.

Des del novembre de 2018, el primer establiment surienc acreditat amb la certificació AMED és el restaurant Vinaròs.

- Web del projecte AMED: http://www.amed.cat

Xarxa de desfibril.ladors

Súria compta des de comenaçaments de l'any 2014 amb tres desfibril·ladors per atendre els casos d'aturades cardiorespiratòries que es puguin produir en actes o espais públics.

Dos dels aparells són ubicats al Pavelló Municipal d'Esports Josep Fàbrega i Tort, i al Camp Municipal de Futbol de la Riera de Tordell. El tercer aparell es troba al vehicle de la Policia Local per tal de permetre la seva utilització en qualsevol espai de la vila.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són aparells mèdics que poden ser utilitzats per qualsevol persona que n’hagi rebut la formació adient. L’aplicació immediata d’un DEA augmenta significativament les possibilitats de supervivència en casos d'aturada cardíaca.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-05-2019 18:55